Trött 2

Det har varit lite tungt den här veckan. Tröttheten från workshopen satt i längre än jag trodde, men sen är det bra trist att inte ha något jobb att gå till. Man blir slö av att inte jobba! Och sen fick jag ett nej på ett jobb jag sökt vilket ju inte heller hjälpte upp humöret. Därför har jag inte bloggat den här veckan - har bara inte orkat.

Men idag var jag först på Modern Dogg och hämtade namnbrickan jag beställde när vi var där med Hundmodebloggen häromveckan, och sen vidare till StB för att hämta skvättskyddet jag beställt. Nikko fick snällt stanna på dagis eftersom jag hade en intervju på förmiddagen. Humöret åker bara upp i topp efter ett besök på StB. Alla är så glada och snälla, och alla jyckar är så mysiga. Tack Ninnie för att du finns!

Skvättskyddet sitter perfekt, sytt i mjukaste jeanstyg. Så himla coolt! Och så hade jag ju sån tur att den lila väst jag kikade på i vintras nu var halva priset, och i rätt storlek!!! Och så slank det ner en beige t-shirt också, blir perfekt under leopardselen jag beställt från Puppy Angel/Posh Pooches. Så det kan gå... Men nu är jag gladare, och fynden ska självklart dokumenteras...

I morgon kommer en väninna med Westie och hälsar på. Grabbarna är lika gamla, fast Nikko är högre och Changi är tyngre! En liten promenad på ängarna blir det såklart, och sen lunch. Tyvärr har jag inte hunnit handla, hoppas jag hinner innan hon kommer!

Missa inte 1: 50% på vinterjackor på Small to Big, startade i går!
Missa inte 2: Hundmodebloggen har öppnat Maggies garderob, där finns fynd för den lilla hunden!

Foton kommer, är visserligen mycket piggare nu, men har massor att göra.

Trött

... har jag varit i helgen. Var med och arrangerade en workshop i ikebana, japanskt blomsterarrangemang och det tog all min tid från fredag eftermiddag till söndag kväll. Men nu har jag sovit lite extra idag sen jag "dumpat" Nikko på dagis så bara jag gnuggat sömnen ur ögonen är jag nog fit for fight igen. Bilder kommer!

Ikväll vinprovningskurs igen. Alsace och Tyskland står på programmet och det ska bli riktigt, riktigt skoj. Nu börjar vi närma oss provet och jag är verkligen nervös för hur det ska gå. Faktum är att det kursmaterial vi fått från Munskänkarna är så rörigt skrivet att det är knepigt att få grepp om det hela. Irriterande, för kursen är inte gratis. Så vi har beställt en bok som lär ska ligga som grund för materialet (och som Munskänkarna använde sig av tidigare) och som ska vara tydlig och redig. Hoppas det blir bättre med den...

Nu ska jag ta hand om hemmet lite grann, för det blev inte mycket med det i helgen.

Vinn smycke från Hildestams Design!

Vill du vinna ett smycke från Hildestams Design? Anna lottar ut av sin egen design. Det finns tre olika att välja på, och de är jättesöta alla tre. Här nedan syns In Me, fint eller hur?

Klicka på fotot så hamnar du hos Hildestams Design. Sista tävlingsdag är i morgon, så skynda, skynda!

Nikkos kyu-kyu setto

Varje gång jag lämnar hemmet och inte bara ska ta en promenad här hemma (då har jag ju gå-ut-med-hunden-jackan med fickorna fyllda av godis och påsar) så glömmer jag något. Är det inte skvättskyddet så är det påsar, eller godis, eller hushållspapper eller... Vad göra? Nu ska jag dela med mig av min ännu opatenterade lösning: Nikkos emergency kit. Idén kan väl sägas komma från vår tid i Tokyo, där "kyu-kyu setto" (dvs emergency kit) är vad alla jordbävningsrädda gaijins (utlänningar) lägger ut en smärre förmögenhet på.

Vad bör då ingå jyckens nödväska? Ja för att den verkligen ska bli använd får den ju inte vara för stor. I mitt fall - problem med ryggen - får det inte bli för tungt heller. I Nikkos "kyu-kyu setto" ingår


skvättskydd (kom ihåg att tvätta mellan gångerna bara  - och lägg för guds skull tillbaka i väskan efteråt!)
hushållspapper
några påsar
liten tvättlapp att torka smutsiga tassar
godis
Allt packat i en liten praktisk packpåse från Eagle Creek, världens bästa prylar för genomtänkt packning!


Kompletteras med kamera förstås, och kanske en större handduk att sitta på för pendeltågesresor. Nikko vill kunna titta ut! För längre resor tillkommer ju mer, men den här lilla väskan kommer man långt med.

Nu gäller det bara att komma ihåg att ta med sin kyu-kyu setto!

Nikkos garderob

Innan vi skaffade hund tyckte jag att kläder på hundar var det dummaste man kunde tänka sig, nu har jag en lite mer nyanserad bild. Ganska snart märkte vi ju att Nikko frös. Han är född i augusti, så när oktober kom och det blev kallt var han ju bara en liten baby på under 3 månader. Dessutom har ju inte pudlar något underhår (eller vad det nu heter) så när det blåser delar sig pälsen precis som på våra huvuden, och huden blir bar. Är man dessutom så liten att magen går mot den blöta snön eller blött gräs, är det inte roligt.

Tack vara Hundmodebloggen har jag fått lite nya infallsvinklar på kläder för hundar. Nu känner jag så här - om man har en hund som fryser ska man självfallet klä på den. Då ska det vara praktiska kläder som hunden kan röra sig i ordentligt utan att känna sig hindrad. Men om utseendet dessutom är tilltalande är ju det ett extra plus.

Första plagget var ett litet täcke, som i och för sig var bra, men han växte ur det jättesnabbt. Så blev det superkallt, och vi köpte en Hurtta-overall på Bromma Zoo med långa ben, i fleece. Jättedyr. Och så regnöverdrag till, också dyrt. Sen växte han ur det här också, och då var vintern här. Iväg och köpte en storlek större, och den har han fortfarande och kommer nog att kunna ha även nästa år. Enda problemet är väl att benen är ganska tajta, så det tar  emot lite när han går. Därför böjer han inte riktigt på benen, och framförallt bakbenen är nästan spikraka, så han ser ut som en gammal stel gubbe! Jag funderar på att klippa av bakbenen ovanför knäna, men jag väntar med det till nästa vinter ifall han växer lite till.

Så har vi ett regntäcke med lite varmfoder i. Mönstret och färgställningen gillar jag, men modellen är inte bra, täcker  inte bröstet och magen som verkligen måste skyddas mot kylan. Men när det var 16 grader kallt körde jag både Hurttas fleeceoverall och täcket, han såg ut som en tjock liten korv, men han verkade gilla att det var så varmt och gott i alla fall!

Sen har han då tre fleecetröjor - en jättefin lila som Pia har sytt, en dödskalletröja från Puppy Angel i svart och vitt och en  brun med prickar från Pinkaholics, bägge köpta hos Posh Pooches. Den bruna är nog favoriten, jättefin passform och lätt att ta av och på. En tunn randig tenniströja är det senaste inköpet, Doggy Dolly/SmalltoBig, perfekt när det är för varmt för fleece, men vårsolen ännu inte hunnit värma nordanvinden! Regnjacka i camo och brun täckjacka från Puppia/Modern Dogg ingår också i garderoben. Och så några koppelset i olika färger för att matcha, de flesta från Posh Pooches.


    
 
Varför, oh varför blir det så här? Alla tre bilderna är tagna med kameran åt samma håll, jag vred inte på kameran för den första bilden. Och den är rättvänd i Iphoto, vilket iofs inte verkar vara någon garanti...

Nikko har inte fler plagg än att de ryms i en liten korg. Det är ju ändå mer än han behöver, för självklart struntar han i om tröjan är lila eller brun. Men matte blir glad, och det är jag som går ut mest med honom! De fina kopplen använder vi inte till vardags när han far runt på ängarna där vi bor eller när han är på dagis. Men när vi åker in till Stockholm och träffar hundkompisar är det kul att vara lite fin!

Nikko och Mio

Det är lätt som en plätt att vara extramatte åt Mio! Snäll och go och glad. Han var lite moloken först när matte gick, låg innanför ytterdörren en stund men sen insåg han att det var lönlöst. Busade med Nikko en bra stund på gräsmattan, och sen gick jag promenad med grabbarna. De var väl inte helt samkörda, men det gick riktigt bra ändå. Mera bus på altan och gräsmatta, och sen fick grabbarna lunch. Dvs Nikko åt för en gångs skull upp hela sin lunch och dessutom halva Mios men jag vet ju att Mio är lite kinkig i maten så jag hällde inte upp mer åt honom, förlåt Ira!

Sen fikade husse och jag, och vid det laget hade solen tittat fram också. Vi fick en härlig långpromenad i skogen med busfröna, som vid det laget gick väldigt fint i kopplet tillsammans. Och sen var "playdaten" nästan slut, för matte Ira hade städat klart därhemma och hämtade hem sin lille älskling!


Är boken bra husse?


Ro hit med mackan matte! (Bordet ska slipas och målas, ser hemskt ut just nu!


Enda lekbilden som blev bra!


Och så avslutar vi med en liten stämningsbild nerifrån Norrvikssjön!

I väntan på Mio

I dag kommer Nikkos kompis Mio och busar medan Mios matte och mormor ska storstäda! Det känns som att Mio drog längsta strået i den arbetsfördelningen. Så här glad och förväntansfull är Nikko för att Mio ska komma:



Jag fattar inte varför högkantsbilderna hamnar så här. De ligger rätt i IPhoto, men så snurrar tydligen blogg.se bilderna och lägger dem så här. Man kanske måste fota allt för bloggen på den här ledden så det blir rätt?? Någon som vet??

Tyvärr är det ju inte lika fint väder som i går, hoppas det inte börjar regna bara - både med tanke på grabbarnas lekmöjligheter och med tanke på husse som ska gräva hål och gjuta idag! Vi ska ha en liten skärmvägg bakom komposterna mot grannarna så de inte störs.

Mässan!

Jag är lite sent ute, för det har ju redan gått hela lördagen... och söndagen... sen jag var på Lilla Stockholm, men livet kom emellan... Mycket att göra här hemma och i trädgården nu när det äntligen blivit varmt! Och i går var jag på jakt efter regntäcke att ha på dagis, dvs något att bara dra över huvudet och knäppa, inga mekkiga ben så personalen tröttnar på att klä på... stört omöjligt att hitta. Vet dock vad jag vill ha, ett täcke från Hurtta, men har inte hittat storleken än. Fast är egentligen öppen för allt.

Det här var ju egentligen min första mässa på riktigt - visserligen var jag på Älvsjö i december, men då var jag så ny som hundägare att jag mest gick storögd och undrade vad jag gjorde där! Det här var ju mycket mindre - väldigt mycket mindre - men ändå roligare eftersom jag var en lite mer medveten besökare. Tyvärr visade sig Stockholms Kennelklubb inte riktigt vara mäktiga uppgiften, så det fanns ingen info på nätet före mässan. Riktigt, riktigt dåligt tycker jag. Deras monter var dock bemannad av väldigt unga tjejer när jag gick förbi, och då kändes det inte läge att "klaga", utan jag lät bli.

Jag shoppade en del i alla fall, bland annat en helt otroligt bra sladdlös trimmer från Andis/City Pet. Den är suveränt smidig att jobba med, enda nackdelen jag märkt hittills är att eftersom den är så bra blir man extra noggrann eftersom det går att vara noggrann, så trimningen går i alla fall hittills inte fortare än förut... Därför hinner i alla fall inte jag med 4 tassar, rumpa, mage och nos på en laddning... Hade alltså varit bättre med en maskin med utbytbart batteri så man kunnat ladda det ena medan man körde slut det andra. Men det är en petitess, batteriet ska räcka en timme, och när jag blivit mer van ska det räcka mer än väl.

Hittade också en ny leksak, som just nu är favoriten. Till nästa gång vet jag också att City Pet är mycket billigare på Nikkos shampo än vanliga affären, så nästa gång köper jag en stor dunk. I Royal Canins monter köpte jag en liten foderburk att ha på dagis, och en tunnel att träna lite agility med i vår trädgård. Fast den glömde jag fotografera!

Träffade också Nikkos pappa Axels uppfödare Marianne och Nikkos gulliga trimmare Lisa med kompis. Jättekul att få se på nära håll hur de förberedde sig inför själva tävlingsmomentet, mycket kammande och fluffande blev det!



Mina mässfynd - borde ha snurrat bilden före, och nu orkar jag inte!




Men vad gör ni nu??!!




Mmmm, det är skönt att bli ompysslad!




Man måste ju få vila sig lite före uppvisningen!




En glad Marianne!





Glad Påsk!!

I den bästa av världar skulle det ju legat ett fint påskfoto här... men vi har inte kommit underfund med problemet med min Mac än. MKM är superduktig på PC-världen - men Mac är ju något helt annat. Har tagit bort alla foton från datorns hårddisk och lagt på separat disk, men vann inte ett enda litet ruttet gigabyte på det!! Och den är fortfarande lika seg... Något är helt klart väldigt fel, så vi ska kontakta supporten. Bara vi hittar våra papper på serviceavtalet som vi packade på något smart ställe när vi lämnade Tokyo... Aaarrggh!!!

Men nu ska jag i alla fall tömma kameran på kort, för den måste vara TOM i morgon när jag ska på mässan. Är så SUR på Kennelklubben som inte lagt upp någon som helst info. Vilket jag tänker framföra i morgon i deras monter. Kalla mig gnällkärring, men herregud visserligen är det ideellt arbete, men om man inte kan göra jobbet på ett bra sätt (och dit hör faktiskt informationen omkring det hela) så bör man överväga om man överhuvudtaget ska åta sig arrangemanget.

Nu stänger vi gnällådan, hoppas ni får en riktigt härlig påsk!!

Mässtider?

Hjälp! Kennelklubben har ju inte lagt ut någon info om öppettider osv för mässan - helt otroligt. Har aldrig varit med om att en arrangör missar att lägga ut grundläggande info på Internet, i det här fallet under Kistamässans sajt - och jag har varit på många mässor. Man vill ju veta öppettider, utställare, var de olika evenemangen håller till... Nada har de lagt ut. Jo, info om ett domarbyte pga sjukdom, det är det enda.

Så om någon vet öppettiderna - snälla skriv en kommentar! Jag ska försöka vara där när de öppnar, men har ju inte lust att komma dit en timme för tidigt...

Har just ätit middag - entrecote med stekta gurkstavar som sen fick koka ihop i en gräddsås med massor av mynta i. Vi enades om att gurkröran måste vara perfekt till en lammstek men tillförde inte just något till entrecoten. Till det ett rött vin från en tysk producent som gör smarriga vita viner, men de borde "förblivit vid sin läst". Det var inte otäckt, men smakade mest saft. Jäst saft. Inte prisvärt - men intressant, och omöjligt att gissa druva för mig i alla fall. Men jag kände för ovanlighetens skull massor av olika frukter och bär i doften, så det var ju ett fall framåt i alla fall!

Shopping med Maggie

I går hade NIkko dejt med svarta toypudeltiken Maggie med matte Emma (som skriver Hundmodebloggen) som dock visade sig ganska svårflörtad. Maggie alltså. Kan ju bero på Nikkos valpiga försök att hela tiden snusa i fel ände. Vilken liten dam som helst skulle väl bli upprörd av det kan man tycka. Det gick bättre efter en stund, men så fort han intresserade sig för hennes väska eller hennes matte talade hon om för honom vem som bestämde.

Vi startade dagen på Modern Dogg (Emma ser du, jag har lärt mig länka!!) och deras fantastiska 40%-rea. Nikko var mest intresserad av leksakerna, och då främst dem med högt och envist ljud så klart! Det lilla kupoltältet var en jättehit också, men jag tyckte det var lite väl att ta i... Maggie hittade ett fint halsband och en t-shirt, medan jag hittade en jättefin regnjacka med ben från Puppia. Precis vad vi behövde nu när vinter-regntäcket börjar bli för varmt! Sen slank det ner en jättefin täckjacka också som jag suktat efter länge. Hans vinteroverall är varm och bra, men det är kul med något snyggare när vi ska in till stan. Den blir perfekt nästa vinter! Beställde också en namnbricka med yin och yang märke på ena sidan. Kommer om en vecka, då får jag orsak åka dit igen! Aldrig fel...

Sen 3:ans buss till Kungsholmen där Small to Big väntade. Mums med latte och foccaccia tyckte matte, och mums med korv och leverpastej tyckte Nikko. Den slank ner så snabbt så matte fick bromsa lite. Och eftersom Maggie fick sitta i knät och äta så fick väl Nikko det med. (Husse, det där sista har du inte läst.) En liten tenniströja råkade slinka med i påsen, den är verkligen perfekt nu när det är lite blåsigt, men ändå kanske för varmt för hans fleecetröjor. Och så kom yorkien Kalle med matte Charlotte som sytt ett jättefint skvättskydd i "skinn" åt Nikko. (Kan jag verkligen rekommendera för den som vill ha lite annorlunda skvättskydd till sin hanhund.) Men vi hann inte ens på med skyddet så ställde sig odågan och pinkade på Ninnies golv. Matte blev lite sur, framförallt som han ju gjorde "nr 2" på dörrmattan hos Modern Dogg  så hon tyckte det räckte med olater för en dag. (Mattan var i sån där "gräsaktig" plast som man skrapar av fötterna på, och det var väl så nära gräs han kunde komma - han toavägrar ju på trottoarer och asfalt!)

Många andra hundar var det också hos Ninnie, i varierande storlekar från yorkies till stora labbe-valpar på 7 månader. Och alla hade trevligt med varandra, både hundar och mattar. Har verkligen lärt mig massor om hundar de här månaderna - nu ser jag ju hur sociala djur de är sinsemellan, och hur bra de oftast fungerar ihop. Att sen hussar och mattar ofta är jättetrevliga också är verkligen en bonus. Extra skoj för mig som känner mig lite ensam om dagarna annars innan jag får jobb igen efter utlandsåren.

Känn på tuttarna brudar!

I går fick jag veta att en av mina väninnor i Tokyo har bröstcancer och opererade bort hela ena bröstet för en knapp månad sen. Nu genomgår hon strålningsbehandling i sex månader. Bortsett från alla tankar på henne och hennes familj, kände jag också panik för att jag själv är så slarvig att känna igenom brösten varje månad.

Sen öppnade jag Metro i morse och där var en stor artikel om tre unga kvinnor som drabbats. Två av dem har gått bort, den tredje kämpar fortfarande. Heja, vi vill så gärna se dig klara detta! Jag satt och snörvlade lite på tåget, alla tankar på min väninna kom tillbaka.

Visst är det ett stort mått av förnekelse i att jag inte kollar, men så är det ju faktiskt så att jag glömmer. Hur gör man för att komma ihåg?

Mums med vin

Vinkursen i går kväll var jättesvår. Hjälp om det blir så här på provet kommer jag inte att klara det. Dessutom begriper jag inte hur jag ska lära mig vilka druvor som odlas i vilka distrikt, hur vinlagarna är uppbyggda i olika distrikt (olika regler i olika franska distrikt och så dessutom olika i olika länder förstås). Jag kommer nog att soppa till det rejält. Börjar verkligen undra vad jag gett mig in på, men OK jag lär mig ju en hel del under resans gång i vilket fall så det är ju inte bortkastat.

Men om jag inte klarar provet, får jag inte gå på alla provningar jag vill. Och vi märkte i höstas, att det var flera provningar vi verkligen ville gå på som var öppna enbart för dem som gått minst en provningskurs. Ett sätt att höja vinkunskapen bland medlemmarna såklart, men lite surt i alla fall...

Tårta hos mamma

Ändring: Samma text, men har hittat rätt bland verktygen så jag får tillbaka tomraden mellan styckena. Den (tomraden) har ju saknats i de senaste dagarnas inlägg, men nu ska det vara OK igen hoppas jag!
Jaha, så var man då ett år äldre. Det är märkligt, jag ser ju rynkorna i spegeln, och jag vet precis hur jag ser ut - men ändå blir det liksom en chock när man är på stan och råkar se sig i en spegel och inte är beredd på det. Och inser att OJ! jag är inte 20 längre. Väldigt märkligt. Lika konstigt är det att man inte förstår hur gammal man är fastän man ju vet vad siffrorna betyder. Det krävs att man inser att "jaha, lillsyrran är 3 år yngre och nu har hon fyllt ... men herregud då är ju jag ännu äldre!"

F-dagen inleddes med att jag själv fick väcka MKM och sonen och svärande påpeka att när de fyller år så blir det minsann både skönsång och tårta på sängen på morgonen. Tårtan inhandlades i alla fall något senare av en stressad make på Balders bageri i Sollentuna C efter rekommendation av Mios matte. Tyvärr inte en blåbärstårta men ändock! Tyvärr var vi inte helt nöjda - det var massor med hyvlad vit choklad på, och masor med grädde inuti så den var lite för söt för oss, men OK, den var ju inte på minsta vis otäck, så den slank ner ändå! Och väldigt vacker var den också, viktigt det med, så vi provar Balders igen. Nästa gång med lite framförhållning så vi får smaka blåbärstårta!

Sen bilen upp till mamsen o papsen i Gävle. Länge sen vi träffades nu för de har varit förkylda i omgångar i ett par månader känns det som. Nikko for runt som ett stressat troll för att liksom känna in lägenheten igen, men sen var det OK. Mamma fick till och med sitta med honom i knät och gosa en bra stund. Tyvär var det lika kallt och blåsigt i Gävle, så f-dagskaffe på balkongen kunde vi glömma bort. En fin dag blev det till slut, trots bristen på tårta på sängen!

I kväll har vi provning av viner från Loire och Rhone. Sen har vi betat av Frankrike, nästa vecka blir det Tyskland, sen Italien och Spanien - och sen har vi prov. Hjälp, det här är så himla svårt. Jag tycker det är jätteknepigt att urskilja de olika smakerna. Och dofterna ska vi inte tala om - jag hostar ju så fort jag sticker näsan i vinglaset!!

Grillpremiär!

Mmmm! Nu har vi just avnjutit första grillmiddagen för säsongen! Och första gången med nya grillen som vi köpte i maj i Tokyo, men aldrig hann inviga innan det blev dags att flytta hem. Och när jag lyfte på locket låg där en väldigt död och väldigt vackert grön skalbagge som en liten hälsning från Tokyo! Saknaden slog till som en klo i bröstet. Åh vad jag saknar Tokyo ibland! Men bortsett från det var middagen alldeles väldigt smarrig i all sin enkelhet - ris (japanskt förstås), grillat kött och en sallad. Annars har MKM och jag tillbringat 4 timmar åkandes fram och tillbaka mellan Jula, Jysk, K-Rauta, Coop, Beijer Bygg och Electrolux Home för att kolla dynlådor, köksbänkar och luckor... Inte så himla skoj, men ganska nödvändigt. Köpte 2 dynlådor på Jysk som går någotsånär i färg med huset. Monteringsanvisningen var rena skämtet, så första lådan sprack lite grann, men den andra blev OK. Så nu kan vi förvara dynor, grillbriketter och allt vad som behövs utomhus torrt och bra utan att vardagsrummet ser ut som ett varuhuslager. Ganska skönt. Bara de nu inte läcker... Nu ska vi äta lite glass, tyvärr med choklad så stackars Nikko kommer att vandra som en osalig ande. MKM som ju är lite blödig av sig föreslog på fullt allvar att vi skulle köpa ett glasspaket som var avsett enbart för Nikko! Han (Nikko alltså) blir verkligen alldeles stirrig och galen så fort glassen kommer fram. Det var det dummaste vi kunde gjort att ge honom en smakbit (och vems idé tror ni det var??), för nu är det bara så att glass det är livets höjdpunkt för en liten pudel!

Tre dar på dagis

... har gjort Nikko till en mycket trött hund. Och smutsig! De går ju promenader i skogen, och inte torkar de ju av tassar och mage som vi gör själva. Inte sagt som kritik, för självklart kan de inte göra det på 30 hundar! Utan det är bara ett konstaterande. Så i kväll fick det bli en snabbdusch och föning för att få bort det värsta. Dagis funkar jättebra. Han var där 6 timmar idag, och han gnällde lite när jag gick, men försökte inte smita med mig ut när jag skulle stänga dörren till hans bås. Personalen säger att han är så mysig (jojo) glad (jo jag tackar) och allmänt underbar (tack tack) men det visste vi ju förut! :-) Han har funnit sig tillrätta jättebra, och hittills har det gått bra med de andra hundarna också. Pust, en sten föll från mitt hjärta! I helgen ska vi försöka hinna med att åka till Bromma Zoo och handla något bra regnplagg att ha på dagis. Gärna med ben så han inte drar hem halva skogen... Jag säger bara det, när han får vuxenpälsen som ju är lite stadigare, så klipper vi pälsen på benen kortare (alltså inte som kortbyxor utan närmare benet om ni förstår), för som det nu är fastnar ju allt! Fniss, som kortbyxor, jag fick just en vision av gitarristen i AC/DC i hans pojkskoleuniform med kortbyxor och rödlätt blek hy med fräknar, vet inte hur det poppade upp i skallen, men där satt den! Godnatt!!

Ren hund

Ren hund luktar godast tycker jag... så det har varit lite jobbigt fram till nu med en Nikko som luktat alltmer - hund! Men i går bestämde vi oss för att ärret var läkt (lite sårskorpa var det kvar, men det blundade vi för) och så badade vi, rakade (fast inte nosen, det hann vi bara inte), klippte klorna och ryckte öronhår. Sen blev han vårt lilla ljuvliga charmtroll igen! Extra viktigt att han luktar rosenknopp är det ju för att han numera sover i min säng... Fram till operationen sov han i bur (en stor och rymlig bur förstås, mer som hans eget lilla rum), men det gick ju inte att få in honom i buren med tratten på... Vad göra? Vi insåg att enda sättet att få honom att ligga still var att ha honom i sängen. Mattes säng! Det blev ju lite mysigare i går när han luktade gott... Vi försökte vänja honom tillbaka till buren, men efter en timmes ylande gav vi upp. Det är bara att inse: Barn är envisare än föräldrar, och hundar är envisare än människor. Så, ja jag har numera en ny, lite lurvigare sängkamrat än MKM!

Det tar emot...

... att lära sig datorer, foton, överföringar osv när man inte längre är (ahmmm) helt ung... Jag har visserligen en gång i tiden gjort en personaltidning i PageMaker men dels är det 100 år sen, dels var det innan man kunde lägga in foton som annat än "markörer".

I alla fall har MKM gjort ett mycket smart och avancerat och säkert väldigt högteknologiskt system för lagring och backuper här hemma som består av flera lösa hårddiskar och massor av sladdar. Tanken är ju egentligen glasklar (så här långt är jag också med) allt som är tungt (foton, filmer, musik) lagras på externa hårddiskar, inte den egna datorn (ja det är ju nästan lite skämmigt, men vi sitter här med varsin dator, sonen spelar och kollar YouTube på sin, vad jag gör på min det vet ni ju redan lite om i alla fall, och vad MKM gör det vete fåglarna, men han har en sån där superliten cool Eee). Sen har vi dessutom andra externa hårddiskar som backuper. Så långt är allt solklart. Men sen gäller det för mig att komma ihåg vilken extern disk som är lagring och vilken som är backup. Och vilken sladd går vart?

Och sen har jag tydligen på något mystiskt vis råkat få en massa foton på datorns hårddisk (som nu är så överfull att allt går sakta som attan) som jag inte vet om jag fört över till lagringsdisken men glömt att radera från datorn, eller om de ska föras över men jag glömt att göra det, och jag är lite osäker på hur jag kollar upp det lättast. Till att börja med vet jag ju inte ens vilken sladd som går vart... Ja och det är här den mentala härdsmältan sätter in, för nu har det blivit väldigt komplicerat och riktigtmentalt oöverstigligt att sätta sig ner och rensa på datorns hårddisk utan MKM bredvid som gör mig galen för att han är så duktig (ja det är han, jag raljerar bara lite nu) och så får jag inte bli arg på honom för han är ju snäll som hjälper... Ja ni förstår.

Ja detta är alltså orsaken till att det inte finns några foton här än! Och nu vet ni hela sanningen om hur oerhört korkad jag är som inte bara sätter mig ner och GÖR det hela. Hela blogg-Sverige vet nu min innersta hemlighet: Jag har missat IT-tåget...

Dagisdags!

Idag var det dagispremiär. Den nya jättestora buren (som han ska ha i sitt ganska trista bås för att det ska bli lite mysigare) sattes ihop av tekniske husse i går, och sen inredde matte medan Nikko sprang runt benen på oss. Fleecematta från IKEA (jättebra, mysgo, tvättas 95 grader) klädde vi väggar och tak med (både för att det skulle bli gosigt och för att ljudisolera ifall det var mycket skall inne i hundstallet), sen la vi en billig trasmatta (IKEA) i botten, och på den en kattkudde (ja jag vet, men han ser ju inte att det är en katt) som passar precis in i buren. Åsså en trasmatta till att ha utanför buren (stengolvet i båset är nog kallt för en pudelmage tänkte jag, kalla mig curling-matte!). Två leksaker (fick bli såna han hade hemma för dels hade jag glömt köpa nya, dels är det kanske smart med såna som luktar hemtamt) och två jättefina ätskålar i metall med krona i botten, också IKEA.

Tjejerna på dagis hade varit så gulliga och tänkt på att J är allergisk och jag hundrädd (de kunde ju inte veta att jag är mycket mindre rädd nu sen vi skaffat Nikko) och gav oss båset närmast dörren. Så genomtänkt!

Nikko var väldigt förvirrad, visserligen hade vi ju varit där två gånger förut, men nu hade vi ju med den jättestora buren också (som knappt gick in i bilen, det var skohorn kan jag säga! och jag var ju tvungen att frakta den uppfälld eftersom jag hade knutit den där mattan runt om inuti...) Innan han visste ordet av var han inne i sitt bås, och sen fick matte skynda sig, för det var bäst att gå snabbt sa dagisfröken. Tur inte husse ska sköta inskolningen, jag säger bara det. Jag kan se det framför mig:
Husse (med huvudet lite på sned, snäll röst): Ja Nikko, nu går husse. Ha det så bra lilla gubben. Hej då, ha det så bra, nu går jag. Hej hej (och så vidare, hur kan en annars så vettig karl bli så hjärtnupen det undrar jag!)

Idag var han där från 9 till strax före 12, i morgon blir det till 13 och då ska han äta där också. Det blir spännande att se! På fredag när jag ska till Arbetsförmedlingen blir det ett ganska långt pass på eftermiddagen, men det går säkert bra det med.

RSS 2.0