Mår bra

Ja det blev en lite orolig kväll i går. Han kräktes inte mer, men han var bra slö och hängig. Även lite slö på förmiddagen i dag, men det kan ju ha varit värmen också.

Så vad ni gör, ge inte era hundar svamp - inte ens sån svamp som är ätlig för människor. Se mitt inlägg för några dagar sen om Farligt, farligt!

Ny är han nyschamponerad, fönad, och trimmad. Trimmade kroppen för första gången, och det var ju lite bökigt, men det blev helt OK. Benen klippte jag ner ganska mycket kortare än trimmaren brukar göra också, och det blev bra tycker jag. Han blir så himla smutsig på dagis, att jag faktikst inte ser något alternativ. Och nu när det är sommar och varmt är det väl ännu vktigare att pälsen är kort. Tror jag ska raka ner V:et på bringan lite mer nästa gång också. Borde bli svalare på så vis. Han flämtar ju som en blåsbälg i solen.

Tänk att någon som kan vara så frusen på vintern (när pälsen alltså är längre) kan bli så varm på sommaren! :-)

Svampförgiftning!

Kommer ni ihåg mitt inlägg för några dagar sen om farliga saker?
När vi åt middag på altanen nu i kväll var Nikko så himla intresserad av något som växte vid vårt påronträd. Det visade sig vara svamp!!! Massor med svamp! (Trädet är dött och har nog börjat ruttna, vi har det bara som växtstöd för en klematis.) Och ni minns väl listan? Hallucinationer, magont, njurarna och levern... Hjälp. Ja det var bara att vänta och se. En timme senare kräktes han som sjutton - och hann äta upp hälften av det igen (urrrkkkk) innan vi hann stoppa honom. Det - plus det som var kvar i magen - kom upp 5 minuter senare. Herregud, smält och osmält svamp i en enda jätteblaffa.

Sen låg han i J:s knä hela Terminator-filmen, helt utslagen. Nu har han piggnat på sig, men vi är ändå osäkra på hur han mår. Han verkar inte hallucinera i alla fall - men å andra sidan, hur vet man om en hund hallucinerar eller ej??

Så snälla ni, håll koll på era hundar. Det går fortare än man kan tro för dem att få i sig något olämpligt, och t o m de oskyldigaste saker för människor kan tydligen vara jättefarligt för hundar. Stackars, stackars Nikko!

Och svampen då? Ja, all svamp är nu borta, och vi ska hålla koll på det hela sommaren. Till hösten tar vi ner trädet för gott!

Min vecka

Inte blev det någon valpkurs för mig i tisdags, men J gick ju med Nikko. Nä, jag var hemma och hade intensiva telefonsamtal med skolan i USA. De är alldeles förtvivlade, framförallt som det ju visade sig att inte bara jag gjort fel, utan de också - och deras fel hade de upprepat på vartenda sånt dokument som gått iväg till tusentals ungdomar som ska plugga i USA i sommar! Så nu ska de göra sitt bästa för att lösa detta SNABBT. Och ambassaden lovade att de klarar handläggningen på en vecka - så nu är jag inte orolig längre. Bara irriterad på pappersarbetet!

Fick bara ett vik den här veckan, så det är ju tur att MKM försörjer mig!  (puss på dig)

I onsdags gjorde jag om provet på Munskänkarna - fick åka ända ut till Saltsjöbaden (tala om hängiven provare som åker 1,5 timme enkel väg för att dricka 4 st 5 cl glas varav två var 50-kronors tetror...) men det var det värt, för jag klarade mig, hurra!!! Så nu har jag tillträde till alla provningar, även de allra populäraste, med få platser, där de kräver att man gått någon av deras kurser.

Och i går hade jag mitt vik på en grundskola inne i stan, spännande och intressant som vanligt. Sen ruschen tillbaka hem för att hämta Nikko på dagis, rasta honom och ge förhållningsorder till V om mat och rastning... Och sen iväg till stan och en fantastisk provning av Chablis-viner från Brocard. J har besökt dem flera gånger, så det här var ju en klockren provning. Jättegoda viner, härligt med entusiastiska fransmän (far och son) och charmigt med sonens franska engelska... men lite svårförståeligt får jag ju lov att erkänna! Sen blev vi lite lata och tog taxi hela vägen hem. Kom hem MYCKET tidigare på så vis, så det var det faktiskt värt måste jag säga. Men tur vi inte gör det ofta, för det blir ju ganska dyrt.

Och helgen då? I morgon ska V klippa håret, vilket han är mycket motvilligt inställd till. Så blir det lite gräva i trädgården. Försöker just nu få honom att dra lite maskrosor så vi (läs han) kan klippa gräsmattan, men det är han ännu mer negativ till. Söndag är det pudelpromenad, vore jätteskoj att komma iväg på det, vi får väl se.

Och på måndag kommer äntiligen markiserna till fönstren på övervåningen. De gamla markiserna är från Anno dazumal, kan vara från 70-talet av färgställningen att döma. De är trasiga, smutsiga och förskräckligt fula, framförallt sen vi målade om huset så ingenting stämmer längre - så nu åker de! Markisen över altanen får vara kvar ett tag till - J ska bygga tak över altanen förhoppningsvis i sommar, så då får vi stå ut med den gamla skrutten fram till dess. Kommer väl att se lite konstigt ut med två olika, men det är ju på baksidan, så det får vi stå ut med.

Trevlig helg till alla mina 3 läsare eller så! :-)



USA-visum

Sonen har ju kommit in på en helt otrolig kurs i USA i sommar, så här sitter jag och söker studerandevisum. Trodde inte det behövdes för en sketen 3-veckors kurs, men jo då. Först skulle jag fylla i ett dokument och skicka till skolan. Sen skulle de fylla i ett intyg att V mycket riktigt skulle gå kurs hos dem. Det här tog över 4 veckor, och jag var ett nervöst vrak innan dokumentet äntligen kom. Det kan nämligen ta upp till 6 veckor att få visumet, och OK, dokumentet kom idag, drygt 6 veckor innan han reser...

Så idag har jag sökt personbevis, fyllt i 3 dokument om totalt 7 sidor ytterligare samt insett att skolan stavat vårt efternamn fel på dokumentet jag fick idag. Attans å ä och ö!!! Jag borde naturligtvis stavat med aa ae och oe, men skrev den vanliga svenska bokstaven, och då tog de bara bort prickarna. Så nu stämmer inte stavningen med passet. Ringde ambassaden, men det är amerikansk helgdag idag. Måste ringa i morgon igen. Hoppas verkligen de kan vara lite flexibla, för annars hinner vi nog inte få visumet i tid. I alla fall inte om det ska ta lika lång tid att göra ändringen som det tog sist. Ja just det, och så skulle jag betala via amerikanska regeringens "secure site". Det är bara det, att på sajten skulle jag ju uppge namnet - och det stod tydligt att man skulle stava namnet likadant som på den där blanketten där skolan skrivit fel - och där sket det sig ju rejält. Hjälp!

Har nu suttit nästan hela dagen med detta, för det är ju inte bara att fylla i, utan man måste kolla en massa andra dokument, lämna referenser (inte familj eller släkt) som kan intyga att V är vår son och att det är en allmänt ordentlig och skötsam gosse, lämna uppgift på kontakt i USA, mm mm.

Fortsättning lär följa!

Vilken härlig helg

Vilken härligt slapp långhelg! Har jobbat i trädgården, varit på helskön fotvård med sonen (vilken tur jag har att han behöver gå då och då, för då "måste" ju jag också få en behandling för att fördriva tiden!), strosat runt på Zetas med make och hund och även ätit lunch där. Och handlat lite växter såklart, men har inte planterat än. Och idag hyrde MKM och jag två-mans kajak på Brunnsvikens kanotklubb och paddlade runt. Dvs han paddlade medan jag vände näsan mot solen. Helt OK arbetsfördelning - han är ju helt enkelt starkare än jag!

Mios matte undrade vad Zetas är - det är en fantastisk handelsträdgård i Kungens Kurva. Nog stans bästa. Ja, ska vara Rosendal då - men nej Zetas är nog strået vassare. Och jättefint café där man ibland har tur och får bord! Fast Cafét är nog ännu bättre på Rosendal, det får jag tillstå. Rappnes är bra, och cafét är mycket större än Zetas - men nej, tyvärr måste jag säga att Rosendal och Zetas är i en annan liga. Fast Rappnes ligger närmare så dit åker jag oftare!

Mina senaste fynd från Posh Pooches är jag delvis supernöjd över, delvis besviken över. Så här: Äntligen har min Poppy kommit, den svarta Chanel-inspirerade hundväskan som jag beställde för så länge sen. Och den är bara så grym! Har använt den utan hund en gång, och ska sanningen fram är jag inte säker på om det lilla odjuret ska "få" den här väskan. Det andra köpet är en så läcker sele från Puppy Angel - lepopardmönstrad och så snygg - men för stor. Hmm, han är ju inte färdigvuxen än, så jag hoppas den ska funka till vintern med lite kraftigare bröstkorg, lite mer päls och kanske en tröja under. Annars säljer jag den! Det är helt och hållet mitt eget fel att det blev så här, vete fåglarna hur jag läste i storlekstabellen.

Ny vecka i morgon. Ska jobba på torsdag, och hoppas få jobb i morgon också. (Lärarvik) Tisdag kväll är det avslutning på valp/grundlydnadskursen, onsdag kväll är det omprov på Munskänkarna, håll tummarna att jag klarar mig då! Och torsdag är det en jätteintressant vinprovning, Chablis-viner med en producent som J har besökt flera gånger.

Farligt, farligt!

Att choklad och lök inte är bra (eller till och med giftigt) för hunden vet nog de flesta. Att även vindruvor och därmed russin också är giftigt är det inte lika många som vet. Men nu har Härliga Hund kompletterat Farliga listan med följande:

Choklad (påverkar nervsystem, hjärta och muskulatur)
Vindruvor och russin (akut njursvikt)
Lök (anemi)
Deg (jäser i magen och kan leda till alkoholförgiftning)
Avokado (innehåller ämnet persin som kan leda till förgiftning)
Rabarber, stjälk och blast (hämmar bildandet av röda blodkroppar)
Xylitol (hastigt blodsockerfall, kräkningar)
Svamp - även de som är ätliga för människor (hallucinationer, magont, påverkar njurar och lever)

Tack Härliga Hund för denna uppdatering!

Attans vita vin!

Ja, det gick som jag befarade. Klarade visserligen teoridelen med god marginal (det funkar faktiskt ibland att läsa på i sista sekunden, men tala inte om det för min son!!) men praktikperioden sprack jag på. Så här i grundkursen är praktikprovet ganska enkelt - man får 2 vita och 2 röda och ska kryssa för det BÄSTA vita och det BÄSTA röda. Vita viner verkar vara avgjort svårast - många har problem med dem - och fastän jag ju föredrar vita viner så har jag också svårast att avgöra dem. Så jag kryssade glatt för en en-liters tetra för 50:- som det bättre vita medan det andra var en hygglig om än inte fantastisk vit bourgogne - som vi enligt MKM dessutom druckit en del av hemma!! - för dryga 100-lappen.

Nu ska man komma ihåg, att det här med bättre och sämre inte betyder att man tycker att det är gott fastän man kryssar för det som bättre, utan det gäller enbart kvalitetskriterier som längden på smaken, smakar det konstgjort - kanske skumbanan t ex - hur komplex är smaken osv osv.

Jag gillade faktiskt inte något av de vita vinerna, så makens planer på att köpa hem ett par lådor av tetra-vinet för att hålla vin-kontot lite billigare sprack direkt! :-)

Nu ska jag kolla när nästa kurstillfälle är, och så får jag väl köpa in de billigaste vita viner jag kan hitta på systemet och se om jag kan lära mig något av dem. :-) Som tur är slipper jag göra om teoridelen i alla fall!

Sköna söndag

Ännu en dag i trädgården! Men lite mindre grävande nu än de sista helgerna, så vi är inte lika slutkörda. Vår komposthörna börjar ta sig, vi har planerat hur vi vill ha gräsmattan och stensättningen (måste ringa stenfirman igen och be dem komma o mäta igen för vi har tänkt om. Oj detta kan bli krångligt!). I går hann vi med en sväng till Rappnes handelsträdgård och köpte en vinstock, som vi planterade idag. Vi får väl se om det blir några druvor! Och så gick vi och planerade vilka träd vi ville sätta, och fick hålla fingrarna i styr så det inte slank ner en massa oplanerat i shopping-vagnen - eftersom vi ska bygga om hemma kan vi ju inte köpa på oss en massa växter som vi inte riktigt vet var vi ska göra av.

Men mest av allt har vi pluggat vinkunskap inför PROVET på vinkursen i morgon kväll. Jag berättade väl hur det gick på genrepet? Rejält underkänt för mig på både teori och provsmakning, J fick godkänt på båda. Ingen stor marginal, men ändå. Nu har vi läst så ögonen blöder, problemet är väl bara att vi gjort precis som man INTE ska göra nämligen läst i sista sekunden, och det vet vi ju alla hur smart det är... Ja ja, bara jag får godkänt så är jag nöjd. Med tiden så fastnar väl alla kunskaper ändå, och vi lär ju inte sluta prova vin förrän vi ligger med näsan i vädret skulle jag tro.

I går var det "Spring Fair" på V:s skola. Alla klasser ansvarade för sitt eget stånd, och vårt stånd hade hamburgergrillning. Men hamburgarna tog slut precis när vårt pass började, så vi hann aldrig vara med och jobba. Lite snopet kändes det allt. Men det betyder ju att klassen drog in maximalt med pengar, och allt går tillbaka till eleverna i form av roliga aktiviteter. Det var alltså inte skolan som ordnade detta utan föräldraföreningen - jag tror inte skolor ens FÅR ordna sånt här, för då anses det vara usch och fy och sånt får man ju inte kräva av familjerna.

Tävla om halsband!

TÄVLING - TÄVLING - TÄVLING - TÄVLING - TÄVLING




För att delta:
Gå in på Small To Bigs hemsida och välj ut önskat halsband, färg och storlek. Obeservera att det är halsbandets längd som står, alltså inte nackmåttet. Gå sedan till Carolines blogg och följ anvisningarna där. Lycka till!! Själv kan jag inte riktigt bestämma mig, men endera dagen...




Slö och slapp var bara förnamnet...

Vilket inre motstånd jag har känt mot att blogga på sista tiden. Inte kan det ju enbart vara vårtrötthet, som spökar. Nej, jag tror jag kommit på vad det är. Jag startade ju bloggen för att jag ville SKRIVA. Sen insåg jag att en blogg utan foton inte är så skoj alla gånger och ryckte upp mig lite på den fronten. Men med mig är det nu så, att så fort jag ändrar på ett koncept som har med det tekniska att göra så blir det jobbigt... och vi gjorde om hela lagringssystemet på datorn. Eller rättare sagt så kopplade vi ur Iphoto eftersom Mac:ens program blir lite väl smart ganska ofta... Och då skulle jag ju ändra rutinerna... och ja då blev det jobbigt.

Så tills jag tagit mig över den här tröskeln - jag vet jag är obotligt IT-efterbliven - så är här fotolöst. Men inte textlöst!

Ja mycket har ju hänt sen sist. Massor med valpträning på Pudelklubbens fantastiskt bra valp/grundlydnadskurs (Tack Annika Tungel för det!), massor med goda viner på Munskänkarnas Vinprovningskurs, jag har faktiskt jobbat en hel dag (lärarvikarierar, men så här års är lärarna friska!), söker jobb (fast inte mycket att söka), försöker få fart på vårt ombyggnads projekt (alla kvarnar mal långsamt vilket ger mig hjärnblödning) och jobbat i trädgården.

I trädgården har vi stora projekt, kanske inte så spännande men viktiga. Har köpt en kompost till, och nu håller vi på att bygga en liten piffig komposthörna som ska inringas med spaljéer med klematis som också ska få växa liksom på trådar mellan spaljéerna. Vi är rädda att det blir för tungt om vi bygger riktiga överliggare mellan spaljéerna och vill kolla först hur det blir med metalltrådar över. Kan nog bli riktigt vackert när det är klart. Så ska vi byta ut de 30 år gamla järnvägssyllarna som förr-förra ägaren lade runt rabatter och häckar. De är ruttna så det förslår, så det är hög tid. Och så rensa, rensa, rensa... Jobbigt? javisst! Tråkigt? Inte en sekund. Det är ett rent nöje, om än slitsamt att göra allt detta. Fast Nikko har rymt två gånger genom att smita genom någon öppning vi bedömt vara för liten för honom... Har haft hjärtat i halsgropen av oro när vi hört honom skälla två kvarter bort...

På måndag är det prov på Munskänkarna, vi hade genrep i måndags och där fick jag underkänt både på teoridelen och på själva provningen (J klarade bägge delarna). Har inte hunnit plugga, men kanske i morgon? På lördag är det Spring Fair på sonens skola, och då ska vi grilla hamburgare för försäljning till alla hugade besökare och naturligtvis eleverna själva. De blir kanske viktigaste kunderna misstänker jag...

RSS 2.0