Fototrassel

Kom just på det stora problemet för mig att lägga ut foton på bloggen. Sladden till kameran är upphittad så det är inte där skon klämmer! Datorns hårddisk är ju full!!! MKM lyckades frigöra några gigabyte nyligen, men allt går superlångsamt, så jag måste göra något radikalt. Hade dock förträngt detta till nu när jag skulle sätta igång. Vågar inte riskera att alltihop hänger sig igen, så nu måste jag sätta mig med MKM bredvid och se över hela alltet. Ååhh! varför köpte jag inte en större hårddisk, hade ju inte kostat så mycket till om jag gjort det när jag köpte datorn!!!!  Men jag har aldrig förr lyckats komma upp i så mycket på en hårddisk, så jag trodde verkligen det inte skulle vara något problem... OK, foton kommer, jag hoppas det blir i helgen, men nu känns det lite surt måste jag säga.

Nikko snarkar

Det här med att snarka verkar vara genetiskt betingat till inte bara halva människosläktet utan även halva hundsläktet. Nikko snarkar! Riktiga timmerstockar ibland! Och eftersom han delar säng med mig så länge han har livboj + tratt runt halsen så blir nattsömnen därefter... Tratten ska han ha i MINST 10 dar sa veterinären, det ska vara helt läkt först. Jag antar att det är helt läkt inuti om sårskorpan utanpå är helt borta?

Nu mår han i alla fall bättre i magen, men penicillinkuren ska vi ta en vecka till. Bara han nu inte äter något nytt "mumsigt" utomhus igen, jag är så himla trött på det här. Dietfodret blandar jag just nu med junior-fodret, men om en vecka tänkte jag bara ha juniorfoder.

Idag när vi var ute bestämde jag mig för att försöka göra något åt hans koppelovanor. Så fort han började dra (dvs vartannat steg) stannade jag och gick inte vidare förrän han stod lugn och kopplet hängde slakt. Så gick vi 2-3 steg och stannade igen osv. Om det inte hade blåst hade det nog gått bättre, men det är ju så himla kul att jaga löv! Önskar kommunen kunde sätta upp en hundrastgård här nere vid sjön, då kunde han få jaga runt där och jaga så mycket löv han ville. Nu ringer jag till dem!

Tidiga morgnar

Vi (läs: Nikko) vaknar tidigt om morgnarna nu sen han fått problem med alla magbakterier och sen operationen. Kvart i sex var vi ut i morse, matte var inte glad kan jag säga. 10 grader kallt var det också, brrr! Men en riktigt, riktigt vacker morgon är det, strålande sol, hoppas vi slipper vinden från i går! När vi gick ut nyss mötte vi flera som var på väg ner till sjön för att åka skidor. det såg så härligt ut.

Nu ligger han i mitt knä, vilken knähund han har blivit sen allt det här började. Han gnyr och gnäller, och krafsar och nafsar på min tröja för att tala om att han vill upp. Problemet är, att han gör likadant när han vill ut, så vi har lite kommunikationssvårigheter...

Ut och njut av solen idag ni som kan!

Klippkort hos veterinären

Man vet att man varit för ofta hos veterinären när receptionisten tittar upp när man kommer in och säger "Du och Nikko kan sätta er och vänta så länge" utan att man behövt presentera sig...

Gissa om det är svårt att ta urinprov på en hund, framförallt som han kissade precis innan vi gick in. Där sprang jag efter honom med en liten gul skopa i plast som jag skulle sikta in under strålen. Oj! vad svårt det var att sikta rätt, framförallt som han ställde sig åt fel håll så jag fick gissa vart strålen var på väg!

Puh, ingen urinvägsinfektion, att han gnällde när han kissade var nog att det gjorde ont i operationssåret. Min lilla tappra hund, vad mycket han har varit med om!

Tyvärr blir det ingen fika på Small to Big på fredag som jag bespetsat mig på - kragen ska sitta på i minst 10 dar, kanske 12. Eller längre om det inte är läkt! Men det såg bra ut idag i alla fall. Och jag kan rapportera att han leker mer för varje dag - men sover betydligt mer än han brukar. Operationen tog helt klart på krafterna!

Vin från Bordeaux

I går kväll klarade vi av första regionen i Munskänkarnas grundkurs i vinprovning, nämligen Bordeaux. Jätteskoj, och väldigt mumsigt sa de som inte var förkylda. Själv satt jag och kände inte så himla mycket. Mitt provningsprotokoll såg ut så här:
Gräs? Mer gräs än förra? Syra? Mindre syra än förra? Lång smak? Ja och  så vidare. Fullt av frågetecken, för jag kände faktiskt noll, trots att jag bara är lite snuvig. Snyft. Men nästa måndag tar vi Bougogne, ännu mumsigare, och så småningom kommer vi till Tyskland och mina älskade Rieslingviner... åh, jag längtar!


Just another day at the office...

Har just rett ut ett förtretiligt misstag med en betalning för en kurs hos Pudelklubben. Jag trodde jag betalade 200 kr till Pudelklubben i Roslagen - men betalade 2000 kr (!) till Pudelklubben centralt. Och innan jag fick rätsida på vad som hänt... Nu hoppas jag bara Pudelklubben centralt läser sina mail så jag får pengarna tillbaka... Tyckte väl pengarna rann undan väl snabbt i januari! :-)

Sen är det vinkunskap som gäller - andra kurstillfället i Munskänkarnas grundkurs är i kväll, och jag har inte läst på än. Bordeaux-viner i kväll!

Nikko piggare

Nikko sov hos mig i natt igen och han var riktigt lugn. Vaknade före klockan, men inte så farligt tidigt, så nu sover han ju bättre. Vi har varit ut två svängar och han har hoppat runt som 17 i snön. Nu har jag lärt mig att lämna tratten hemma när vi går ut, annars gräver han sig fram som en plog med tratten så all snö hamnar runt kinderna på honom! Vi har lekt lite grann, och han verkar nästan som vanligt utom när han lägger sig och ser olycklig ut vilket han gör ganska ofta. Och tacka för det, vem vill ha
1. en ful genomskinlig plasttratt runt huvudet i kombination med
2. en ljusblå uppblåsbar ring
så man inte kan göra vad man vill med det allra heligaste? Ja om man nu skulle vara lagd så alltså, hmm. :-)

Nikko är ledsen

I fredags kastrerade vi Nikko, och samtidigt drog de ut valptänderna - hela 5 stycken var kvar, 2 fler än vi trodde! Så stackarn kom hem utan både det ena och det andra. Vi åkte dit med en sprudlande glad liten valp, och kom hem med ett darrande knyte. Nu får han sova i min säng så vi har lite koll på honom, och det kan jag ju säga att första natten blev det inte mycket sömn, men natten till i dag var mycket bättre.

Han vill ju slicka på såret hela tiden, och vig som han är kommer han åt även med "tratten" runt halsen. Så nu har han både tratten och en slags uppblåsbar ring. Han är VÄLDIGT olycklig. Visserligen har han lekt lite idag, men mest sitter eller ligger han och glor.


URRRKiga påsar!

Den som inte har hund kanske inte förstår vikten av bra kvalitet på bajspåsarna, men för en hundägare kan en bra påse innebära skillnaden mellan en trevlig och en URRKig promenad. Av den anledningen kan jag verkligen inte rekommendera Eukanubas påsar. 10 kr billigare än Kennelklubbens, och dessutom i en mindre skrikig färg, men svetsarna är verkligen under all kritik. Varannan påse går sönder både upptil och nedtill, så nu tar vi alltid dubbla påsar. Hur billigt är det? Och hur miljövänligt? Nääh, så fort den eländiga rullen tog slut gick vi tillbaka till Kennelklubbens fula gröna.

Hah, trodde aldrig jag skulle skriva ”ful” och ”grön” i samma mening, men i det här fallet stämmer det! Jäkla påsar!!!

Med Måns i sängen

MKM må ursäkta, men jag har just nu en ny livskamrat. Lite omärkligt har han smugit sig på mig och nu blir jag inte fri. Han är med mig i duschen, när jag äter, på toan (ja ursäkta) och i sängen. Herregud, kan ingen befria mig från Måns Zelmerlövs Hope and Glory?! Åh! jag blir galen, kommer inte loss, den snirklar sig runt i mina hjärnvindlingar och driver mig till vansinne. Hjälp!

Jag säger bara det, byt ut uttagningsjuryn till schlagerfestivalen till nästa år, släpp inte fram Måns och co för detta är tortyr!

Nu kör vi!!

I förrgår skapade jag ett konto på blogger.se. Idag lägger jag ner det - det var för knöligt och opraktiskt. Visade sig att jag inte såg bloggadressen hos den som kommenterat, så jag kunde inte svara på ett enkelt sätt. Värdelöst. Nu hoppas jag blogg.se blir enklare!!!!

Äntligen har jag en blogg igen. Äntligen får jag skriva så mycket jag vill utan att någon avbryter. Min Tokyo-blogg var så himla rolig att skriva (och att läsa tror jag också att döma av kommentarerna!) så det har verkligen känts tomt sen dess. Men nu ska här skrivas!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0