4,15 kg!!

Var till veterinären och tog bort stygnen idag. Gick jättebra, och veterinären känner sig nöjd med Nikkos framsteg. Han går faktiskt på alla fyra ganska mycket nu, och ibland hoppar han på det opererade benet för att vila det ben som ännu inte är opererat. Vi låter dock tratten vara på ett tag till - han är där och slickar så mycket på ärret att det börjar se rött ut. Vilken lättnad!

Vi hade oroat oss för att han verkade gå lite hjulbent, men det var bara för att avlasta förklarade veterinären, en form av hälta, alltså. Puh! Vi var ju lite rädda att benet skulle läka ihop snett...

Nästa ben opererar vi i början av november. Hade hoppats få göra det fredagen före höstlovet men då är veterinären bortrest tyvärr. Så vi får pussla ihop hur vi ska kunna vara hemma med honom så mycket som möjligt ändå. De tar emot honom på dagis även om stygnen är kvar, men vi vill ju ha honom hemma så mycket det bara går.

Samtidigt fick han valpsjuka + parvo. Vi fick inte ta de sprutorna när han var 12 månader för då var han lite dålig och åt antibiotika, men nu gick det bra. Skönt att veta att allt är OK på sprutfronten nu.

I alla fall passade jag på att väga honom, och han är nu uppe i 4,15 kg. I somras när han var hos "dagisfröken" J så gick han upp flera hg på bara en månad, och nu har han alltså gått upp 5 hg på två månader. Otroligt! Jag hade på känn att han gått upp, men kunde aldrig tro att det var så mycket. Undrar om han inte blivit lite högre också, men det kan väl ändå inte stämma. Det är nog bara att han fått mer muskler och "kropp" helt enkelt.

Idag fick han leka lite med en pudelfröken som är 3 månader äldre, aprikos och nästan exakt samma storlek. Kul att se hur hundar i samma storlek och ras leker perfekt ihop. En del raser kan bli lite provocerade av pudlarnas viftande med tassarna, och då kan det bli bråk, så då är det extra skoj att se dem leka så här.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Vad skönt att allt har gått bra.



svar: jag har CM:s DVDfilmer också. Man får så många bra tips. Och tyvärr är det oftast hos hundägaren problemen börjar.

2009-09-28 @ 16:03:41
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: Pia

Skönt att det går så bra efter operationen.



Ja i detta med vikten har du alldeles rätt. Cisco har ju inte blivit ett dugg högre sedan han var 1 år, men han väger mkt mera. De musklar på sig och blir så fina :) Pickan är som ett benrangel. Sitter inte många muskler där inte.. nä nä!

2009-09-28 @ 17:29:19
URL: http://vov.psdekor.se
Postat av: Amanda och Wille

Va härligt att det går framåt! Och visst blir man glad när de går upp i vikt, jag jobbar på min men han är seg i viktökningen..

2009-09-28 @ 19:03:59
URL: http://aochw.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

skönt det gått bra med Nikko och att han går på fyra nu! heja Nikko!

Vem hade ni som veterinär??



Ja Mio väger ju mer än Nikko haha..



2009-09-28 @ 19:28:45
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Elin

Härligt att han har gått upp i vikt, då får vi hålla tummarna att nästa operation går lika bra som denna :)



Kul att få träffa bloggläsare om jag kommer ställa upp i pudelmontern på stora sthlm.

2009-09-28 @ 21:33:23
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Lisa

kikar in , allt väl ?

2009-09-30 @ 16:01:06
URL: http://jinandjang.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0