Mattläggaren här!

Elen i vårt hus är väldigt märkligt dragen. Den ligger i oerhört praktiska men fruktansvärt fula plastlister längs väggarna högst uppe mot taket. Nu när vi bygger om vill vi ju ha bort de där listerna (som med åren blivit ännu fulare och dessutom trasiga), men enda sättet att få in elen i vardagsrummet utan att snurra runt halva huset var att dra genom sonens rum. Inga problem, vi drog i ytterväggen och fick på så vis en bra ursäkt att tilläggsisolera. Vilket behövdes, för hans rum är KALLT.

Samtidigt bytte vi till 3-glasfönster med separat vädringslucka, så slipper jag bli galen varje sommardag för att han glömmer att stänga fönstret när han går hemifrån... (hans rum är väldigt lätt att klättra in i, men vädringsluckan skulle inte ens Houdini fixa.) Och när vi ändå gjorde detta, så passar vi på att byta golvet som blivit repat och fult. In åker istället en plastmatta som ser lite grann ut som ett metallgolv. Jag tror det blir riktigt snyggt. Och då passar det också bra att sätta in en större garderob. Och att bygga upp sängen så han får förvaring under. Herregud, detta är ju rena katten på råttan-leken, men mycket dyrare!

I alla fall är mattläggaren här nu, och just nu snurrar en jättekraftig byggfläkt för att torka ut spacklet så han kan lägga mattan senare i eftermiddag. Den för ett fruktansvärt liv, men det är ju nödvändigt. Förhoppningsvis kommer elektrikern och sätter in elementet i morgon, och så kommer byggarna och börjar med garderob och säng. Och så måste vi ju tapetsera om den väggen vi tilläggsisolerade, samt tapetsera sidan av garderoben. Inte att förglömma att vi kanske måste byta alla lister också, men jag hoppas verkligen vi kan återanvända dem vi har nu.

Sen så småningom börjar utbyggnationen också. Ser både fram emot och fasar inför den. Var på IKEA och fick rithjälp i helgen och har träffat en massa andra köksleverantörer också. IKEA är i särklass billigast, men de har inte lika många olika skåpsbredder som övriga så vi kan inte utnyttja utrymmet lika bra. Dessutom är en del av deras utdragbara hörnenheter inte lika stadiga som andra, så vi är lite tveksamma av den orsaken. Å andra sidan har man råd att byta ut enheter som går sönder ganska många gånger om prisskillnaden är tillräckligt stor... Ja vi får se hur det blir. Inte är det lätt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0